Hoppa till huvudinnehåll

Sannfinländare från Ingå vill inte mer vara sannfinländare

Kommunfullmäktige i Ingå
Det blir partibyten inom Ingåfullmäktige - igen. Senast skedde det i våras. Kommunfullmäktige i Ingå Bild: YLE/ Maria Wasström kommunfullmäktige i ingå

Sannfinländaren Joni Ikonen som arbetat på partikansliet lämnar partiet. Ingåbon Ikonen har också varit lokalpolitiskt aktiv. Men han vill inte berätta varför han inte mer vill vara sannfinländare.

Halv elvatiden på söndag kväll meddelade Joni Ikonen officiellt att han inte vill tillhöra Sannfinländarna mer. Han vill inte just nu uppge någon orsak till varför han önskar avsked från partiet.

Ikonen har sedan april 2014 arbetat på det sannfinländska partikansliet och har också varit kassör i det nyländska distriktet.

Förra veckan meddelande sannfinländarnas kretssekreterare i Nyland Teijo Petäjärvi att han lämnar partiet och deras fullmäktigegrupp i Helsingfors krympte också från åtta till sju i och med att Rene Hursti lämnade gruppen.

Fortsätter inom lokalpolitiken

I lokalpolitiken har Joni Ikonen suttit i Ingå fullmäktige som den enda sannfinländaren. Han valdes också till affärsverket Ingå vattens videordförande i direktionen för det här året. Dessutom är han medlem i bildningsnämndens finska sektion.

- Jag fortsätter med lokalpolitiken, som en egen grupp eller i en annan grupp, säger Ikonen.

Han vill ändå inte säga vilken grupp han vill tillhöra om han inte grundar en egen men säger sig förbli obunden.

Officiellt är Ikonen ännu sannfinländsk partimedlem. Partistyrelsen måste godkänna hans avskedsansökan innan han får träda ut ur partiet. Den 30 september räknar han officiellt med att inte vara sannfinländare mer.

Joni Ikonen flyttade till Ingå år 2012.