Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 202: Få ut folk i arbetslivet snabbare

Bild: Yle/Philip Stenkula akademi,Åbo

Effektivera studierna för att få ut folk i arbetslivet snabbare.

Försöka få folk ut i arbetslivet snabbare genom att försnabba och effektivera deras studier så att det inte blir så att man hoppar från utbildning till utbildning och endast lever som studerande på staten ända tills man är 30.

Man skulle även behöva se till att Finlands folk skulle börja skaffa mera barn. Om folk kommer ut i arbetslivet snabbare så får de snabbare en ekonomisk möjlighet att skaffa barn. Man skulle även behöva göra det trendigt att ha barn så att säga.

Med en åldrande befolkning kommer det inte lika effektivt nya idéer därför måste man börja i den ändan. De flesta är i dagens läge negativt inställda till att ha barn visst det medföljer mycket ansvar och jobb samt att man blir tll viss del låst. Dock så är det mera barn det här landet precis behöver.

Så slutsasten blir att få ut folk snabbare i arbetslivet genom att effektivera deras studier. Samt att uppmuntra detta folk att skaffa mera barn och ha större familjer.

MH

#FartPåFinland

Hur skall vi få fart på Finland?
Här kan du läsa och kommentera de bidrag vi har fått in: Fart på Finland
Vad är ditt recept för att vi skall få Finland på fötter igen?

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.