Hoppa till huvudinnehåll

Stiftelsen: Nu laddar vi upp inför STK i Vasa!

Norlie & KKV med Johanna Dikert och Pernilla Karlsson på Musik & Talang.
Norlie & KKV ställer till med show på STK i Vasa. Här syns de med X3M:s Johanna Dikert och Pernilla Karlsson. Norlie & KKV med Johanna Dikert och Pernilla Karlsson på Musik & Talang. Bild: Yle/Tommy Nordlund norlie & kkv

Det får regna hur mycket det vill - i kväll är Vasa en enda stor fest! Artisterna på Svenska Talande Klubben är i stan, och lyckades tillsammans skrapa ihop två timmar sömn på färjan från Sverige. Ändå hittade vi noll procent sömntutor i Stiftelsens hörna.

En efter en dök kvällens stjärnor upp kring X3M:s bord på Musik & Talang i Vasa. Sonny och Kim i svenska Norlie & KKV hade, precis som Elin Blom i Felin, sovit en enda timme under resan till Finland.

Pernilla Karlsson och Johanna Dikert i X3M:s Stiftelsen passade på att värma upp gänget inför kvällens klubb, och vi kan känna oss lugna - energi finns det, i överflöd.

Felin på Musik & Talang i Vasa.
Elin Blom med sitt nyaste projekt Felin. Felin på Musik & Talang i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund felin

- Det är så fantastiskt kul att det är slutsålt när vi är på hemmaplan, och vi är svinpeppade, säger Elin Blom, som rev av lite livemusik med bandet i X3M:s direktsändning.

Mest nervös? Pappa!

Elin berättar att klubben kommer att vimla av kompisar och familjemedlemmar i kväll. Och allra mest nervös inför hennes spelning, ja det är pappa.

Felins Elin Blom på Musik & Talang i Vasa.
Elin Blom sjöng live i Radio X3M:s Stiftelsen. Felins Elin Blom på Musik & Talang i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund felin

- Han undrade lite om han skulle klara av att komma överhuvudtaget, säger Elin, som ändå är övertygad om att farsan står i publiken när det väl gäller.

Tomas G:son med Johanna Dikert och Pernilla Karlsson på Musik & Talang.
Tomas G:son med Johanna Dikert och Pernilla Karlsson. Tomas G:son med Johanna Dikert och Pernilla Karlsson på Musik & Talang. Bild: Yle/Tommy Nordlund tomas g:son

Veckoslutet i Vasa bjuder på mycket godis för alla som älskar musik. Förutom Svenska Talande Klubben ordnas också Musik & Talang, med många kända ansikten bland talarna.

Tomas G:son har inte bara schlagerrekord i hårlängd, han fortsätter också att leverera hitlåtar till Melodifestivalen i Sverige varje år.

Bytte hårdrock mot Melodifestivalen

Fast egentligen är han hårdrockare i själen.

- Då när jag fortfarande hade mitt band så brukade jag skicka in låtar till festivalen i smyg, säger han.

Hittills har han lyckats få med omkring 70 bidrag. Det mest kända är antagligen Loreens Euphoria. Fler G:son-hits lär det bli.

- Jag skickar in tio låtar varje år. Det är svårt att toppa Euphoria, med den var känslan så speciell. Men man vet aldrig!

Pernilla Karlsson och Johanna Dikert i X3M:s Stiftelsen på Musik & Talang i Vasa.
Pernilla Karlsson och Johanna Dikert värmde upp STK-artisterna inför kvällen i X3M:s Stiftelsen. Pernilla Karlsson och Johanna Dikert i X3M:s Stiftelsen på Musik & Talang i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund johanna dikert

Efter Stiftelsens grillning gick var och en till sitt för att fortsätta uppvärmningen inför i kväll. Det kan inte bli annat än magiskt på Fontanas scen.

Nyligen publicerat - X3M