Hoppa till huvudinnehåll

STTK och Akava: Vi kommer att hitta gemensam lösning

Sture Fjäder, Akava, Antti Palola, STTK, Lauri Lyly FFC
Sture Fjäder, Akava, Antti Palola, STTK, Lauri Lyly FFC Bild: Lehtikuva lauri lyly. ffc

Löntagarorganisationerna STTK och Akava är övertygade om att man kommer att nå fram till ett gemensamt alternativ som tillfredsställer regeringen. Måndagen blir en avgörande dag, säger Akavas Sture Fjäder.

Ordförande för Tjänstemännens centralorganisation STTK, Antti Palola är övertygad om att löntagarorganisationerna kommer att hitta ett gemensamt alternativ till regeringens sparlista.

- Vi vill för vår del att alla löntagarorganisationer med sina egna förslag kan nå ett gemensamt alternativ. Vi hoppas också att innehållet i det här förslaget uppfyller regeringens krav, sade STTK:s ordförande Antti Palola i Yles morgon-tv.

Enligt Palola kommer man att dra andan under veckoslutet, för att sedan samlas igen och tänka igenom situationen.

- Jag tror fortfarande på att vi kommer att kunna nå ett gemensamt förslag som också tillfredsställer statsministern och regeringen. Det här jobbar vi nu för, fortsatte Palola.

Kompromissvänlig inställning önskas

Enligt Sture Fjäder, ordförande för Akademikercentralen Akava, förs det nu konstant diskussioner mellan de tre centralorganisationerna Akava, STTK och FFC.

- Jag kan tänka mig att det rätt långt är samma saker som lyfts fram i Akavas och STTK:s papper, sade Fjäder som också gästade Yles morgon-tv på fredag morgon.

Fjäder konstaterar att förhandlingarna endast kan fortsätta om alla tre löntagarorganisationer hittar en gemensam linje och är redo att kompromissa.

- Vi får hoppas att vi får till stånd en kompromissvillig inställning och dialog i det här läget. Jag tycker det är en bättre väg att gå än att gräla och tvista.

Enligt Fjäder är kommande måndag en stor dag. Då ska också FFC:s arbetsutskott samlas.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes