Hoppa till huvudinnehåll

STK i Vasa: Coolt och hett

Felin på STK i Vasa.
Felin satsade på röj och driv i 25 intensiva minuter. Felin på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund felin

Redan upplägget lovade mycket. Norlie & KKV verkar ha hittat en formel för att göra varje låt till en hit. Elin Bloms projekt Felin har släppt sina första lovande låtar. Publikens svar? Slutsåld fredagsfest!

Det blev en tävlingsfylld dag för Kim och Sonny i Norlie och KKV. I Stiftelsen på eftermiddagen lyckades team Kim och Pernilla slå Sonny och Johanna i en närmast omöjlig musikfrågesport. Det kom fram att Sonny är en dålig förlorare, och att revanschlusten var oerhörd när det var dags för en ny drabbning hos Janne och Fredrika. Ivrigt påhejad av publiken lyckades Sonny och Janne vinna en omgång av Vilken artist sjunger jag? - en skön revansch.

Norlie & KKV tävlar med Fredrika Lindholm på STK i Vasa.
Tävling på gång med Norlie & KKV. Kim och Fredrika fick till slut se sig besegrade. Norlie & KKV tävlar med Fredrika Lindholm på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund norlie & kkv

Många var på plats redan när dörrarna öppnades. Det kändes som att den här kvällen hade potential att bli en het historia - bokstavligen. Så blev det.

Fans med Fredrika och Janne på STK i Vasa.
Många var ivriga på att få en bild med STK:s programledare, Fredrika och Janne. Fans med Fredrika och Janne på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund stk

Elin Blom känner vi också som Miss Bloom, och nu är det nya projektet Felin som gäller. Härligt rått och rockigt, och med en scenpersonlighet som får en att längta efter mer. För en del av bandet innebar Vasa att vara på hemmaplan. Sista låten ut, debutsingeln Revolt gjorde att alla släppte loss totalt, både på scen och även en och annan i publiken!

Felin på STK i Vasa.
Felin hade bästa poserna och grym energi! Felin på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund felin

Mellan spelningarna passade många på att ta det lugnt i baren eller ta en nypa luft på terrassen. Därifrån gick det att se kön ringla utanför dörren. Slutsålt var ordet.

Mingel från STK i Vasa.
Mingel i loungen under STK i Vasa. Mingel från STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund mingel
Mingel från STK i Vasa.
Så många glada STK:are var det att hela klubben var slutsåld. Mingel från STK i Vasa. Bild: Yle mingel

När kvällens stora namn, Norlie & KKV, värmde upp rösten backstage var det redan riktigt hett ute i stora salen.

Norlie & KKV på STK i Vasa.
Norlie & KKV på scenen under Svenska Talande Klubben i Vasa. Norlie & KKV på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund norlie & kkv

Inte heller på scenen var det kallt, precis. Det verkade inte störa någon, tvärtom. Norlie & KKV påpekade gång på gång hur bra det kändes att vara i Vasa och spela för STK-publiken.

Norlie & KKV på STK i Vasa.
Svettigt men härligt på STK med Norlie & KKV. Norlie & KKV på STK i Vasa. Bild: Yle/Tommy Nordlund norlie & kkv

Allsången i Tröjan du hatar blev kvällens stora rysning. Fantastisk insats av alla nedanför scenen! Den Norlie & KKV-klassikern håller definitivt än.

Publiken på STK i Vasa under Norlie & KKV:s spelning.
Publiken hade inga problem med att leva sig in i Norlie & KKV:s låtar. Publiken på STK i Vasa under Norlie & KKV:s spelning. Bild: Yle/Tommy Nordlund norlie & kkv
 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Nyligen publicerat - X3M