Hoppa till huvudinnehåll

Arsenals supportrar på barrikaderna – 50 000 vill förbjuda domare

Mike Dean visar upp Arsene Wenger på läktaren under en annan Premier League-match.
Mike Dean och Arsenals tränare Arsene Wenger har inte heller tidigare kommit så värst bra överens. Mike Dean visar upp Arsene Wenger på läktaren under en annan Premier League-match. Bild: EPA mike dean

Det hettade till rejält under Premier League-mötet mellan Chelsea och Arsenal under helgen. Domaren Mike Dean visade ut två Arsenalspelare, medan Diego Costa fick fortsätta på planen. Nu har över 50 000 skrivit under ett förslag om att förbjuda Dean från att döma Arsenals matcher.

Diego Costa levde rövare under Premier League-matchen mellan Chelsea och Arsenal under helgen – men klarade sig undan med bara ett gult kort, samtidigt som Arsenals Gabriel Paulista och Santi Cazorla synade rött.

Nu har en namninsamling inletts – och underskrifterna ramlar in i en strid ström. I skrivande stund stöder över 54 000 personer förlsaget om att förbjuda Dean från att fortsätta döma Arsenals matcher.

”Tiden är mogen för att utreda om det är lämpligt för Dean att fortsätta döma Arsenals matcher”, står det i förslaget.

Costa levde farligt

Förslaget motiveras med att Dean redan en längre tid visat tecken på illvilja mot Arsenal. Man hänvisar till en incident år 2012 då Dean ska ha firat då Tottenham gjorde mål mot Arsenal. Se klippet här (Youtube).

Ilskan kokade över efter 0–2 förlusten mot Chelsea.

Dean fiskade upp det röda kortet första gången efter att Gabriel tog ihop med Costa i den andra halvleken. Se ett klipp på händelsen här (extern länk).

Costa tänjde gränserna för det tillåtna flera gånger om under matchen, men klarade sig undan med bara ett gult kort.

Arsenals tränare Arsene Wenger var väldigt missnöjd efter matchen.

– Det är skamligt att han kommer undan med det. Jag är väldigt besviken över Mike Deans agerande. Gabriel borde inte ha reagerat och är också skyldig, men att Diego Costa kommer undan med det är motbjudande, säger Wenger till BBC.

– Han kommer att göra det igen nästa vecka och veckan efter det och kommer alltid undan med det.