Hoppa till huvudinnehåll

Gångbron i Borgå färdig den här veckan

Gångbron i Borgå.
Tidtabellen har hållit. Gångbron i Borgå. Bild: Yle/Jonas Blomqvist borgå gångbro

Reparationen av gångbron blir färdig i slutet av veckan.

Reparationen omfattade bland annat åtgärder på de viktigaste bärande balkarna. Man lade också ny beläggning, installerade nya räcken, säkrade snedstöden med nya ankare och lade ny beläggning vid brofästena. Bron har också försetts med ny belysning.

Kostnaderna för reparationen uppgår till 386 000 euro.

Tilläggsarbeten som inte ingick i entreprenadprogrammet omfattade bland annat nya skyddsrör för bärkablar, pikhuggning av bärande balkar med vatten, borrpålning, montering av förankringsstål, målning av plintar och breddning av rörelsefogar.

Kostnaderna för dessa tilläggsarbeten uppgår till cirka 90 000 euro.

Om kärlekshänglåsen återkommer återstår att se.

Läs också