Hoppa till huvudinnehåll

Helmjölk utsatt för skadegörelse - drick inte mjölk köpt i Haga

Valio-logo
Valio-logo valio

Valio går ut och varnar konsumenter för att dricka helmjölk som sålts i Haga i Helsingfors under tisdagen (22.9.) Mjölken misstänks ha utsatts för skadegörelse. Polisen utreder händelserna.

Valio har dragit bort ett parti med helmjölk, även kallad rödmjölk, från affärer i Haga i Helsingfors. Vilken typ av skedegörelse det handlar om specificerar Valio inte, men Valio meddelar att det kan medföra effekter på hälsan att dricka mjölken.

Valios kommunikationschef Pia Kontunen säger till Helsingin Sanomat att den misstänkta skadegörelsen ägt rum i affärerna, inte i produktionskedjan. Hon vill inte kommentera om något främmande ämne tillsatts i mjölken.

- Om man börjar känna av något slags symtom lönar det sig att ta kontakt med läkare så snabbt som möjligt och dessutom ta kontakt med Valios kundservice, säger Kontunen till Helsingin Sanomat.

Affärerna i Haga har redan tagit bort mjölken från hyllorna.

Polisen utreder det misstänkta brottet.

Valio uppmanar kunder som köpt mjölken och vill ha ersättning att lämna tillbaka mjölken där den inhandlats. Valio publicerade sitt pressmeddelande efter klockan 18 på tisdagskvällen.

Läs också