Hoppa till huvudinnehåll

Också Vanda fick en flyktingförläggning

Mötesrum i flyktingförläggning för minderåriga september 2015
Nu får också Vanda sina första flyktingförläggningar. Bilden är från flyktingförläggningen för minderåriga i Esbo. Mötesrum i flyktingförläggning för minderåriga september 2015 Bild: Yle/Helena von Alfthan flyktingförläggning i esbo

Nu har också Vanda tagit emot sina första asylsökande. Det är privatföretaget Luona som sköter flyktingförläggningen i Vanda, precis som i Esbo.

Luona inkvarterar Vandaflyktingarna i två olika byggnader i närheten av flygplatsen i Vanda, på Sprintgränden och Luftfartsvägen. Senare under veckan öppnar en mindre förläggning också på Gjuterivägen.

Omkring 130 asylsökande inkvarterades i Vanda på tisdag, 150 anländer i dag och ytterligare 65 under resten av veckan.

Företaget Luona driver också flyktingförläggningen i Otnäs i Esbo. Det här är de första flyktingförläggningarna som Migrationsverket beställt av ett privat företag.

Samarbete med frivilliga

Luona hör till bemanningskoncernen Barona Group och leds av Paavo Voutilainen som tidigare var socialdirektör i Helsingfors.

Till Barona hör också dotterbolaget Forenom, som säljer nödinkvartering till kommunerna i huvudstadsregionen.

Vanda stad stöder flyktingarna i staden genom att organisera samarbetet mellan Röda korset, Vanda församlingar och andra frivilliga krafter som ska hjälpa flyktingarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen