Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Reinfeldt föreläser i Vörå

Fredrik Reinfeldt
Fredrik Reinfeldt besöker Österbotten för första gången i november. Fredrik Reinfeldt Bild: Johannes Jansson/norden.org alliansen

Sveriges förra statsminister Fredrik Reinfeldt besöker Österbotten i november. Han kommer att föreläsa på Norrvalla i Vörå.

- Vi har hela tiden krokar ute till intressanta personer, men han har länge varit en drömföreläsare för många av oss. Och om man ska uppnå drömmar måste man också försöka, säger Anna Bertills, vd för Folkhälsan Utbildning.

Hon skickade en förfrågan för en dryg vecka sedan och fick snabbt svar.

- I går skrev vi kontrakt, så ibland har man flyt, säger Bertills.

Aktuellt med tanke på Finlands ekonomi

Reinfeldt kommer att vara en av fyra föreläsare som ska att prata om gott ledarskap och välmående i ett samhälle i ständig förändring. Något som är mycket aktuellt med tanke det ekonomiska läget i Finland och diskussionen om nedskärningar.

- Ska vi få skutan att svänga måste vi våga tänka lite längre. Vi kan inte bara begränsa och skära ned, utan också tänka på välmåendet. Folk måste orka prestera trots hot om nedskärningar, säger Bertills.

Föreläsningsdag om välmående och ledarskap

Fredrik Reinfeldt kommer att föreläsa om ledarskap för förändring. Andra föreläsare är idrottsproducent Joakim Träskelin, företagaren Anna Häggblom och Aktias chefsekonom Anssi Rantala.

- Vi riktar oss till den breda publiken, men dagen är förstås uppbyggd för att locka både arbetstagare som arbetsgivare.

Reinfeldt och de andra föreläser på Norrvalla fredagen 20 november. Biljetterna släpps på måndag.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten