Hoppa till huvudinnehåll

Kuntec köper Kauppila

Kauppilas trädgårdsaffär i Åbo.
Kuntec sköter bland annat om Åbo stads grönområden. Kauppilas trädgårdsaffär i Åbo. Bild: Marie Söderman. Åbo,kauppilan puutarha

Åboregionens Kommunteknik Kuntec har köpt hela aktiestocken i trädgårdsföretaget Kauppila.

Företaget fortsätter som sin egen enhet under Kuntec och affären påverkar inte personalen som fortsätter som gamla anställda. Också butikerna på Havregatan och i köpcentret Skanssi fortsätter som normalt.

Kuntec hoppas kunna förstärka sin verksamhet och tror att det finns tillväxtmöjligheter på trädgårdssidan. Företaget vill utöka sitt kundunderlag och förstärka sin position genom att stå på flera ben än ett.

Tidigare har man bland annat köpt och öppnat en bilverkstad och en trädgårdsbutik.

Läs också