Hoppa till huvudinnehåll

Matti Heikkinen missar höstsäsongen

Matti Heikkinen
Matti Heikkinens höst spolierad (arkivbild). Matti Heikkinen Bild: EPA/SrdjanSuki/AllOverPRess matti heikkinen

Längdåkaren Matti Heikkinen kan inte delta i världscupen på skidor under hösten. En skada i nedre delen av ryggen tvingar honom vila.

Tre månaders sjukskrivning väntar nu Heikkinen.

- Efter landslagslägret i Ruhpolding sökte jag mig till undersökningar på grund av krämpor i nedre delen av ryggen som gjort sig till känna under september månad. Magnetbilderna hittade en klar orsak till smärtorna, säger Heikkinen på Skidförbundets webbplats.

- Mitt mål är att klara mig i stortävlingarna under 2017 och 2018. Nu är det viktigt att koncentrera sig på att få kroppen frisk så att det långsiktiga arbetet mot hemma-VM i Lahtis kan fortsätta, säger Heikkinen.

Skidsäsongen börjar i slutet av november på Ruka.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport