Hoppa till huvudinnehåll

Varggängets Joonas Cavén återvänder till Tammerfors

Basketspelare
Joonas Cavén återvänder tll basketligan. Basketspelare Bild: Lehtikuva joonas cavén

Tammerforslaget Pyrintö har skrivit ett kontrakt med Joonas Cavén som hörde till Finlands EM-landslag. Den 22-årige Cavén återvänder till sin fostrarklubb efter fyra säsonger i Spanien och USA.

Joonas Cavén, som med sina 211 centimeter var Finlands längsta spelare i EM i Frankrike, återvänder till Tammerforsklubben Pyrintö där han fick sin basketfostran.

- Största orsaken till kontraktet är att jag är en Pyrintöit. Jag har tränat några veckor utan kontrakt och lagkamraterna har tagit väldigt bra emot mig. Dessutom passar spelsystemet mig och jag gillar tränaren, säger Cavén på basketligans webbplats.

Cavén debuterade i Basketligan redan säsongen 2010-2011, när han som A-junior spelade fyra matcher i Pyrintö.

Efter säsongen 2011-2012 flyttade Cavén från Pyrintös A-juniorer till spanska Joventut Badalona, där han spelade i farmlaget CB Prati på den tredje högsta serienivån. Säsongen 2013-2014 spelade Cavén fem matcher i ABC i spanska ligan. Förra säsongen tillbringade han i Reno Bighorn samt Delaware 87ers i NBA:s utvecklingsliga.

Cavén har spelat 17 herrlandskamper, senast i årets EM i september i Frankrike, där han ändå fick minst speltid av alla Finlands spelare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport