Hoppa till huvudinnehåll

Nytt system underlättar för vikarier att få jobb

Lekpark.
Arkivbild. Lekpark. Lekpark. Bild: Yle/Hanna Sjöström lekpark

Vasa stad börjar använda sig av ett nytt system som är riktat till vikarier. Kommunrekry-systemet ska underlätta arbete för både stadens anställda och vikarierna.

I höst börjar Vasa stad använda sig av Kommunrekry-systemet. Det ska underlätta jobbsökningen och förhoppningen är att rekryteringen löper snabbare.

- Systemet är nationellt och används av många andra kommuner i landet, säger Tuija Willman som är serviceansvarig för rekryteringen.

- Vårt tidigare verkyg blev föråldrat och var svårhanterligt.

Precis alla branscher behöver vikarier

Enligt Willman behövs det vikarier inom alla branscher.

- Jag kan inte ge något specifikt exempel. Alla daghem, äldreboenden och sjukhus har behov av vikarier.

Branscher där det mest behövs vikarier är hemvården, anstaltsvården, serviceboendet, handikappvården, hälsovården samt småbarnsfostran.

När det uppstår behov av en vikarie går man in på Kommunrekry och tittar vilka av de godkända vikarierna som är lämpliga för uppgiften.

− Kandidaterna får ett meddelande om vikariatet med sms och de svarar sedan med en nummerkod om de kan ta emot arbetet. Kommunrekry är lätt att använda och kan användas också med mobila apparater, säger Willman.

Vikarien ska göra en ansökan i programmet, där han eller hon berättar om sitt kunnande och i hurudana uppgifter och inom vilket område man vill arbeta.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten