Hoppa till huvudinnehåll

Nu börjar det: Fly verkligheten med KAJ

kaj
KAJ är tillbaka i den egna podden Kajland. kaj Bild: Yle/Petter Sandelin kajland

Gnugga ögon och öron, det här är sant! Humorfavoriterna KAJ är tillbaka. Den nya podden Kajland har premiär här och nu. Alla måste lyssna, såklart, och för att övertyga dig totalt så ger KAJ dig tre ofelbara skäl att följa dem hela hösten.

A:et i KAJ, Axel Åhman, svarar i bilen på väg till Kyrkslätt. Med sig har han Kevin Holmström och Jakob Norrgård, och de har ett mystiskt nytt projekt som väntar på dem när de väl kommer fram.

Redan nu är det premiär för Kajland, podden som kommer att dominera ditt liv de kommande nio veckorna. Axel fyrar av de tre viktigaste skälen till att lyssna.

1. Nya KAJ-låtar

- Varje vecka bjuder vi på en ny låt. Vissa skulle kalla det kreativt självmord, vi kallar det public service, säger han.

Det låter onekligen som ett högtflygande mål.

- Vi tänker inte i banor av att sikta högt, det är mer att vi målar in oss i ett hörn. Sedan gäller det bara att ta sig ut därifrån. Men vi ska nog ro det här i hamn också, säger Axel.

2. Mera män

- Äntligen dags för lite män i humorvärlden, säger Jakob som skäl nummer två.

kaj
Mycket män blir det! kaj Bild: Yle/Petter Sandelin kajland

3. Bästa flykten

KAJ hoppas också att du som lyssnare ska kunna se podden som lite frisk luft mitt i alla måsten som livet kommer med.

- Kajland blir som en paus i vardagen, där vi levererar 20 till 25 kompakta minuter verklighetsflykt. Gratulerar, allihop!

Som vanligt charmar KAJ byxorna av oss med sitt språk. Rötterna har inte flyttat på sig - det här är humor med starka band till Österbotten.

Vilket är det svåraste ordet i KAJ:s vokabulär enligt killarna själva?

- Vokabulär, säger Jakob

- På dialekt så är det kanske "dra dalagobban", lägger Axel till.

- Det betyder att man ljuger.

Känn dig inte dum

Ingen behöver känna sig dum ifall hörförståelsen haltar lite här och där.

- Det är ju lite det som är charmen också, att du lyssnar och ibland känner dig lite tappad bakom en vagn. Det är det som är vår affärsidé, säger Axel.

Från och med nu får du ett nytt avsnitt av Kajland varje fredag på Arenan. Dessutom hör du allt på Radio X3M på lördagar kl 17.03.

Läs mer om Kajland här.

Nyligen publicerat - X3M