Hoppa till huvudinnehåll

Pargaspolitiker: Turismenheten måste hitta sätt att spara

Pargas stadshus.
Pargas stadshus. Bild: Yle/Marie Söderman kommunvapen

Turism- och näringsenheten i Pargas stad får inte överskrida sin budget. Stadsstyrelsen hörde turismchef Niclas Gestranius om varför enheten ser ut att överskrida årets budget med cirka 26 000 euro.

- Det är ju inte mycket pengar. Men procentuellt sätt är det ju mycket med tanke på turismenhetens helhetsbudget. Och det är ju en principfråga att man inte ska överskrida budgeten, konstaterar styrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP).

En förklaring till överskridningen är att fler uppgifter inom trafiken har fallit på Gestranius efter att trafikchefen gick i pension. Därför har enheten varit tvungen att anställa tillfällig arbetskraft.

- Nu måste avdelningen hitta sätt att omfördela resurserna internt. Mer pengar kommer det inte. Näringsavdelningen får spara in på något annat. Vi tillåter inte en överskridning, konstaterar Holmberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland