Hoppa till huvudinnehåll

Tropiclandia öppet efter trög sommar

Parkchef Tuomas Luukkonen framför Tropiclandias utebassäng.
Parkchef Tuomas Luukkonen framför Tropiclandias utebassäng. Parkchef Tuomas Luukkonen framför Tropiclandias utebassäng. Bild: Yle/Sofi Nordmyr tuomas luukkonen

En ny rutschbana för barn i dagisåldern, nymålad utomhuspool och uppfräschad dambastu ska locka gästerna till Tropiclandia i Vasa i höst.

På grund av det dåliga vädret i somras hade äventyrsbadet Tropiclandia 30 procent färre gäster än tidigare somrar, säger parkchef Tuomas Luukkonen.

Den blå rutschbanan som föreställer en orm är ny på Tropiclandia i höst.
Den nya rutschbanan i form av en orm är tänkt för barn i dagisåldern. Den blå rutschbanan som föreställer en orm är ny på Tropiclandia i höst. Bild: Yle/Sofi Nordmyr tropiclandia

I slutet av augusti stängdes badet för det årliga serviceupphållet. Tropiclandia öppnades igen i lördags och inför höstlovet nästa vecka tror Luukkonen att de kommer att ha 1 000 besökare per dag.

Luukkonen säger att de ville satsa på något extra när de ändå var tvungna att stänga för den årliga servicen. I fjol fräschades herrbastun upp, i år blev det dambastun som fick ledbelysning i olika färger och stenpaneler på väggarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten