Hoppa till huvudinnehåll

Åker änglar buss?

ängel animation
ängel animation ängel

Frågor om änglarna

Predikant Lars-Johan Sandvik får under familjegudstjänsten i St. Birgitta kyrka i Nykarleby några kniviga änglafrågor av kollegan Lena Frilund. En del av svaren är enkla att ge: änglar är definitivt inga spöken och mobbar gör de inte heller. Men andra frågor kräver mer hjärngymnastik: jobbar änglar på söndagar, och hur är det egentligen med deras glass- och chipsätande?

Fest i änglarnas hus

Under Mikaelidagens familjegudstjänst i Nykarleby församling är änglarna definitivt närvarande. Normens skolkör sjunger om dem i sången Nu är det fest uti änglarnas hus, och i sången Glöm inte bort att änglarna finns klämmer också församlingens dagklubb i. Den klassiska psalmen Tryggare kan ingen vara hörs också under gudstjänsten.

Änglamöten

Under predikan berättar kyrkoherde Lars-Johan Sandvik kort om några fantastiska änglamöten som bekanta till honom varit med om. Han funderar också om det månntro är finare att vara skapt till ängel eller människa? Sandvik kommer fram till att det nog är långt bättre att vara mänska eftersom änglarna i bibeln beskrivs som Guds tjänare, medan mänskor får rätt att kalla sig för Guds barn!

Barnen i centrum

Temat för Mikaelidagens bibeltexter är tvådelad och handlar om just änglar och barn. I en av dagens texter från Matteusevangeliet (Matt. 18:1-10) görs barnet till en förebild för vår tro. I texten säger Jesus att den som inte omvänder sig och blir som ett barn, inte heller kommer in himmelriket och att barnens änglar alltid ser Gud Faderns ansikte i himlen.

Liturg i gudstjänsten är Mats Edman, predikanter är Lars-Johan Sandvik och Lena Frilund, och för musiken står kantor Magdalena Ringwall, Normens skolkör och församlingens dagklubb.

Rufus Hedengren

Tro

Nyligen publicerat - Tro