Hoppa till huvudinnehåll

En annorlunda modeshow ordnas i Pargas

fduv ordnar modeshow
fduv ordnar modeshow Bild: Funki Models modeshow

DUV bjuder på en annorlunda modeshow i Pargas.

På lördag den 10 oktober ordnas en modeshow i kultursalen i Piug i Pargas. Modeshowen ordnas av DUV i Västra Finland och showen är en del av lägret Catwalk Camp som nu pågår i Pargas.

Lägerledare är Lou Rehnlund som arbetar på Funki models, en svensk modellagentur där alla modeller har någon funktionsnedsättning.

Att känna sig trygg i sig själv

Under lägret får deltagarna lära sig om smink och kläder och bekanta sig med catwalken. Arbetet med att vara trygg i sig själv går som en röd tråd genom lägrets program.

fduv ordnar modeshow
fduv ordnar modeshow Bild: Funki Models modeshow

– Deltagarna kommer att få arbeta med olika övningar för att stärka sin självkänsla, berättar Rehnlund.

Arbetet med att vara trygg i sig själv går som en röd tråd genom lägrets program. Lite i taget får deltagarna pröva på catwalken för att på avslutningsdagen visa upp sig inför en publik. Man måste inte vara med på modevisningen om man inte vill.

– Men på modeshowen brukar alla kliva ut på catwalken, också de som i början har sagt att de inte vågar. Och känslan efteråt går inte att beskriva. När man har vågat utmana sin rädsla och överkommit ett hinder, då växer man på riktigt. Riktigt mod är att våga fastän man är rädd, säger Rehnlund.

På modevisningen visar modellerna upp kläder som DUV i Väståboland lånat från lokala affärer .

Modevisningen den 10 oktober hålls i Kultursalen i Piug i Pargas och börjar klockan 13.30. Visningen är öppen för alla intresserade.

DUV i Västra Åboland är en av 11 lokala DUV-föreningar för personer med utvecklingsstörning och deras anhöriga. DUV-föreningarna hör till FDUV – Förbundet De Utvecklingsstördas Väl.

Läs också