Hoppa till huvudinnehåll

Jesper Wikström lämnar Kaskö

Jesper Wikström
Jesper Wikström Bild: Yle/Smältpunkt/Louise Bergman veckans tanke

Jesper Wikström, SFP:s fullmäktigeledamot i Kaskö och första viceordförande i fullmäktige, kommer att flytta från orten och har begärt om befrielse från alla förtroendeuppdrag.

Wikström har fått ett arbetserbjudande inom försäkringsbranschen i Jakobstad. Han börjar arbeta på kontoret i Jakobstad den 2 november.

Jesper Wikström sitter bland annat i revisionsnämnden och bildningsnämnden i Kaskö.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också