Hoppa till huvudinnehåll

Dominokvarteret i Nickby rivs

Dominokvarteret rivs i Nickby
Dominokvarteret rivs i Nickby Bild: Yle/Carmela Walder dominokvarteret i nickby

Det finns bara rester kvar av affärskvarteret Domino i Nickby centrum. Grävmaskiner har jobbat med rivningen den här veckan.

Området är ingärdat med staket. Överallt ligger bråte av olika slag. I en hög finns det takfilt, i en annan betongpelare.

Rivningen av den nergångna affärsfastigheten är ett led i att piffa upp Nickby centrum. Nordeakontoret vid Stora Byvägen ska rivas, liksom Andelsbankens kvarter på andra sidan vägen.

Dominokvarteret rivs i Nickby
Dominokvarteret rivs i Nickby Bild: Yle/Carmela Walder dominokvarteret i nickby

Sibbo har redan för en tid sedan godkänt en ny detaljplan för Dominokvarteret. Nordeakontoret ska ersättas med ett bostadshus på fem våningar, medan det byggs seniorbostäder på Dominotomten.

Nybygget startar snart

Bolaget OT-kodit fick för ett par veckor sedan bygglov för det seniorhus som ersätter affärslokalen Domino. Bolaget väntar ut besvärstiden och startar sedan bygget.

Planen är att bygget inleds i november. Huset ska stå klart i början av år 2017.

Huset blir i sex våningar. De översta fem ska bli bostadsvåningar och i den understa ska det finnas affärslokaler.

Det kommer främst att finnas seniorbostäder i huset, men också två mindre vårdhem för människor som inte längre klarar av att bo på egen hand. I husets bottenvåning blir det affärslokaler för verksamhet som stöder serviceboendet, såsom en restaurang, en frissör och en fysioterapi.

I det hus som byggs i stället för Nordeakontoret ska det finnas alldeles vanliga bostäder, alltså inga lägenheter som är avsedda speciellt för seniorer.

dominokvarteret i nickby
Så här såg huset ut innan det revs. dominokvarteret i nickby Bild: YLE/Stefan Härus dominokvarteret

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland