Hoppa till huvudinnehåll

Fetischer är inte så hemska som de låter

Har du koll på vad som räknas till fetischer?

Ordet fetisch låter för de flesta som ett stark ord kopplat till olika extrema varianter av sex. Men för det mesta handlar det om att man tänder på helt vardagliga saker.

- Det kan handla om att man blir sexuellt upphetsad av skor, stövlar, långt hår eller olika material, berättar Suss Åhman som är sakkunnig i sexualitet.

Hur ska man då berätta för en partner att man har en fetisch? Bland annat det pratades det om i veckans Sex & Sånt.

Här kan du se hela avsnittet:

Klicka på videon högst upp för att se enbart veckans inslag där Suss berättar vad en fetisch egentligen är.

 • "Man har lindrig respekt för demokratins regler" - nu ska Kårkullas styrelse avsättas, igen

  Bråket inom Kårkulla samkommun fortsätter.

  Trots att fullmäktige har förtroende för samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt, och trots fullmäktiges önskan om samarbete, röstade styrelsen på nytt om Ulfstedts förtroende. Elva fullmäktigeledamöter har därför lämnat in ett initiativ om att "med det snaraste sammankalla ett extra fullmäktigemöte med uppgift att avsätta den nuvarande styrelsen och i dess ställe tillsätta en ny funktionsduglig styrelse".

 • Hätsk ton i vaccintvisten mellan EU och Astra Zeneca

  Strider mot texten och andan i avtalet

  Ordkriget mellan EU och läkemedelsbolaget Astra Zeneca trappades upp under onsdagskvällen. EU vägrar att acceptera bolagets förklaringar till de försenade leveranserna, samtidigt som bolaget bland annat hänvisar till produktionsproblem och avtal med andra köpare.

 • HIFK kammade noll i Åbo – TPS tog sin femte raka seger

  Lukko toppar tabellen i ligan.

  TPS har bra flyt i FM-ligan i ishockey just nu. I onsdagskvällens drabbning hade gästande HIFK inte mycket att säga till om. TPS-keepern Andrej Karejev plockade samtliga 29 skott på mål och TPS klättrade förbi HIFK i tabellen.