Hoppa till huvudinnehåll

Inred med sytillbehör

Personlighet är något som många strävar efter i sin inredning. Att med sitt hem visa upp vem man är. Gillar du att pyssla och vara kreativ - låt då ditt hobbymaterial vara en del av inredningen så har du sakerna lätt tillgängliga. Det ökar även chanserna för att du ska unna dig en stunds njutning med ett handarbete.

Jag gillar när saker har sin bestämda plats och tycker om att dekorera med handarbetstillbehör. Glasburkar av olika slag hör till mina favoriter för då är det lätt att se vad som finns var.

Broderitrådarna håller man lätt ordning på om man virar dem runt en klädnypa och nyper fast trådändan. Samlat i en glasburk ser det sedan nästan ut som en karamellburk på hyllan.

En liten ask eller låda med lock kan hängas på väggen - vaddera insidan av locket och sätt på ett fint tyg så har du plats för nålarna. Jag återanvände en låda som innehållit oljefärger.

Lådan målade jag först vit innan jag slipade den lite lagom nött och tapetserade facken med vackra pappersbitar. Den rymmer måttband, virknålar och trådrullar. Med en sådan liten sytillbehörsförvaring hängd på väggen är det också lättare att sy fast en knapp som lossnat eller lappa ett hål - då redskapen finns lätt till hands.

Broderiringar och saxar är också dekorativa att hänga direkt på väggen, liksom linjaler och dylikt. Garnnystan låter jag ligga framme i korgar medan stickor och penslar är snygga i vaser eller olika burkar.

f
f Bild: YLE/Strömsö klädnypa

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

 • Camilla Forsén-Ström

  Camilla Forsén-Ström

  Konstexpert
 • Elin Skagersten-Ström.

  Elin Skagersten-Ström

  Redaktör

  Programledare för Strömsö.

 • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

  Jonas Sundström

  Programvärd och redaktör

  Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

 • Jim Björni

  Jim Björni

  Redaktör
 • Lee Esselström

  Lee Esselström

  Redaktör

  Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

 • Owe Salmela.

  Owe Salmela

  Florist
 • Örtexpert Alexandra De Paoli

  Alexandra De Paoli

  Örtterapeut

  Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

 • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

  Anders Samuelsson

  Kock

  Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö