Hoppa till huvudinnehåll

Musikrepubliken: New York är fortfarande coolt

Duon Sofi Tukker.
Sofi Tukker står för första låten i veckans Musikrepubliken med Tommy. Duon Sofi Tukker. Bild: Pressbild tukker

Låtar att klubba till, låtar att ligga på soffan till. Båda sorterna får plats i Musikrepubliken med Tommy Nordlund. Den här veckan kommer beatsen från både New York och Oslo.

Sophie och Tucker från New York gjorde det enkelt för sig när deras duo behövde ett namn. Du hittar dem som Sofi Tukker på veckans spellista i Musikrepubliken med Tommy. Låten Drinkee bygger på tre grymt bra ingredienser: ett enkelt och lite skitigt gitarriff, skön sång och småfeta basgångar. Den går att dansa till, funkar på förfesten och - det här har jag testat - lättar upp stämningen när du sömndrucket ska klä på dig på morgonen.Ivrig syntlegendar

Annat roligt den här veckan är Martin Gore, mer känd som en av världens bästa låtskrivare med ett öga för mascara och svarta fjädrar. Som en del av Depeche Mode bevisade han att bandet fortfarande har ett liv under senaste turnéstoppet i Finland, för snart två år sedan. När bandet vilar gör Gore techno och släpper låtarna under eget namn, men också tillsammans med forna Depeche-kompisen Vince Clarke. Det är monotont och charmigt, och tillräckligt annorlunda jämfört med det som Depeche Mode annars gör för att bli spännande.

Lättförklarade namn

I låtlistan hittar du också Anna Of The North, ännu ett artistnamn som förklarar precis vad det handlar om. Anna gör sin musik i Oslo och låter riktigt bra.

Här kommer de viktigaste låtarna från Musikrepubliken med Tommy, varsågod!

Här hör du hela senaste Musikrepubliken med Tommy:

Nyligen publicerat - X3M