Hoppa till huvudinnehåll

Möjlig skottlossning i Vasa

Polisbil med framdörren öppen.
Arkivbild. Polisbil med framdörren öppen. Bild: Yle/Bubi Asplund polisen

En person hörde skottlossning från en privatbostad på Fångstmannagatan i Korsnäståget i Vasa natten till lördagen. Men polisen hittade inga tecken på skottlossning.

Genast anmälan kom in åkte flera polispatruller till privatbostaden i Korsnäståget. Men i privatbostaden fanns inte en endaste person.

Polisen fann inte heller något som helst tecken på att vapen skulle ha avfyrats i bostaden.

När det kommer anmälan om skottlossning tar polisen det på fullaste allvar säger man från Österbottens polisinrättning till Yle Österbotten.

På Facebook skriver ett ögonvittne att fem polisbilar var på plats på Fångstmannagatan. Vittnet skriver också att poliserna var utrustade med vapen och skottsäkra västar.

Polisen kommer inte att utreda anmälan desto mer utan allt utreddes under natten.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten