Hoppa till huvudinnehåll

Ny musik: Demi Lovato tar över

Artisten Demi Lovato.
Demi Lovato roffar åt sig listplaceringar. Artisten Demi Lovato. Bild: Hollywood Records/Pressbild demo lovato

Hört Cool for the summer? Tänkte väl det. Men Demi Lovato är så mycket mer. Nya singeln Confident tar strypgrepp på hitlistorna, och själv ger hon unga med dålig självbild någon att få styrka av.

För att använda ett slitet uttryck: Det är mycket nu - åtminstone om du heter Demi Lovato. Ny singel, pinfärskt album, medverkan i legendariska Saturday Night Live... och däremellan ett och annat Barbie-bråk.

Demi är inte på något sätt en nykomling i rampljuset. Fansen, som kallar sig lovatics, är så generösa att de redan år 2012 vann MTV:s tävling för de mest ivriga anhängarna. Därmed slog de ut både Lady Gagas och Britney Spears arméer av fans.

Spontana nakenbilder

De senaste veckorna har rubrikerna kring Demi Lovato handlat om intervjun hon gjorde med tidningen Vanity Fair.

Fotografen från tidningen har berättat om chocken när Demi där och då på hotellrummet kom på idén att ta nakenbilder. Idén var att visa sig som hon är, utan smink eller retuschering. Demi har varit öppen med sin negativa inställning till den egna kroppen, och ville med bilderna visa hur en kändiskropp ser ut i verkligheten.

Från hat till förståelse

- När jag tänker på självsäkerhet så tänker jag på att känna sig bekväm i sitt eget skinn. Jag hade aldrig tänkt mig att jag skulle komma till den punkten att jag kunde göra en sådan här sak. Jag har gått från att hata varenda tum av min kropp till att jobba med mig själv och hitta sätt att älska mig själv, säger hon till tidningen.

Nya singeln Confident är en av tre nykomlingar på X3M:s spellista den här veckan.
Här kan du kolla in de andra nya låtarna:

Maroon 5 - Feelings
Hailee Steinfeld - Love Myself

Lyssna på hela X3M:s spellista här: