Hoppa till huvudinnehåll

Peter Pan och Kungens Tal på ÅST

Åbo svenska teater.
Åbo Svenska Teater bjuder på två klassiker 2016. Åbo svenska teater. Bild: YLE/Rolf Granqvist Åbo,Åbo Svenska Teater,åbo svenska teater

Åbo Svenska Teater bjuder på två riktiga klassiker nästa år. Pjäserna Peter Pan och Kungens Tal har båda premiär hösten 2016.

Kungens Tal baserar sig på sanna händelser om brittiska kungen Georg VI som får hjälp med att hålla ett tal under andra världskriget. Pjäsen inspirerade till den Oscarsnominerade filmen från 2010 med samma namn. Pjäsen har premiär i september 2016.

Peter Pan är en familjepjäs om pojken som vägrar bli vuxen, kan flyga och ägnar sin tid åt magiska äventyr i Landet Ingenstans. I pjäsen förekommer även fen Tingeling och piraten Kapten Krok och hans sjörövare. Peter Pan har premiär i november 2016.

Pjäserna visas parallellt i slutet av 2016 och Peter Pan fortsätter visas även under vårsäsongen 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland