Hoppa till huvudinnehåll

Tungt slag för Ilves – Pelicans plockar upp Byers

Sami Sandell, Ilves, 2015.
Sami Sandells skada håller honom borta resten av säsongen. Sami Sandell, Ilves, 2015. Bild: Yle/Tomi Hänninen sami sandell

Ilves lagkapten Sami Sandell missar resten av säsongen. Tammerforsklubben har också gjort av sig med Dane Byers – som nappas upp av Pelicans.

Sandell, som var Ilves bästa poängplockare förra säsongen, är tvungen att genomgå en operation och är därmed borta resten av säsongen.

– Ett stort bakslag för Ilves, men ännu större för Sami. Vi försökte allt, men ingenting hjälpte, och vi är tvungna att ta till operation, säger Ilvestränaren Juha Pajuoja i ett pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Samtidigt meddelar klubben att kanadensaren Dane Byers inte fortsätter i Tammerfors. Byers skrev i somras på för den pågående säsongen, med en sex matcher lång prövotid.

Ilves ratar – Pelicans hugger

Nu har prövotiden gått ut – och Ilves väljer att bryta avtalet. Byers, som spelat 14 matcher i NHL, stod för två ligamål under sin korta sejour i lotröjan.

Men Byers hittade snabbt en ny klubbadress. Skadedrabbade Pelicans meddelar att man skrivit på med Byers för resten av säsongen.

Pelicans ligger för tillfället nia i ishockeyligan, medan Ilves placering är fjärde. Ilves söker som bäst förstärkningar på anfallssidan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport