Hoppa till huvudinnehåll

Asfalteringsarbeten ställer till det för bilister vid ÅUCS

ÅUCS
ÅUCS Bild: Yle/Nora Engström sjukvård,Åbo

Asfalteringsarbeten stör trafiken rejält vid Åbo universitetscentralsjukhus från och med torsdag. Det är ramperna till Tavastvägen och riksväg 1 och själva riksvägen på sträckan vid ÅUCS som ska få ny asfalt.

Arbetet inleds på torsdagsmorgonen klockan 6. Meningen är att arbetet genomförs dagtid och inte under den värsta rusningstiden. En del vägavsnitt kommer ändå att stängas för trafik tidvis och då kommer trafiken att dirigeras.

Asfalteringsarbetet kommer att orsaka långa köer och det lönar sig att välja en annan rutt om möjligt. Hastighetsbegränsningen sänks också.

Arbetet beräknas vara klart på måndagseftermiddagen om det inte regnar häftigt under helgen.