Hoppa till huvudinnehåll

Mezzosopranen Elina Garanca till Åbo

Elina Garanca
Elina Garanca Bild: Paul Schirnhofer/DG elina garanca

En av världens mest eftertraktade operasångare kommer till Åbo nästa sommar för att delta i musikfestspelens traditionella tjuvstartskonsert den 2 juli 2016 i konserthuset i Åbo.

Garanca uppträder tillsammans med pianisten Malcolm Martineau och framför lieder och sånger av Brahms, Duparc och Rachmaninov.

Elina Garanca hör i dag till den absoluta operaeliten och hon uppträder regelbundet vid de största operahusen som Metropolitan i New York, Wien, London och Paris.
Hennes karriär tog fart efter segern i Mirjam Helin-sångtävlingen 1999.

- Vi är ytterst glada och stolta över att efter flera års paus kunna bjuda på en konsert med Elina Garanca i Finland, berättar Åbo musikfestspels verksamhetsledare Liisa Ketomäki.

- Åbo musikfestspels internationella rykte är på uppåtgående och våra tidigare sångargästspel med bl.a. tenoren Rolando Villazón, sopranen Natalie Dessay och tenoren Jonas Kaufmann har säkert för sin del gjort vår festival allt mer lockande. Vi kommer att fortsätta denna konsertserie även i framtiden.

Biljetterna till konserten släpps onsdag 14.10. kl. 9 och finns till salu via Biljettjänsts försäljningspunkter i hela landet.

Åbo musikfestspel arrangeras nästa sommar 11 - 20.8.2016. Hela programmet publiceras i februari 2016.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland