Hoppa till huvudinnehåll

Aktivitetspark i grannkommunen lockade höstlovsfirande Sibbobarn

barn på höstlovsresa
Några av höstlovsfirarna tog egna redskap med sig. barn på höstlovsresa Bild: Yle/Stefan Härus höstlovsresa

Nu står skolorna tomma också i Sibbo. Höstlovet inleddes på onsdag i strålande solsken. En busslast skolbarn beslöt sig trots det för att inleda höstlovet inomhus.

Drygt 40 skolbarn hoppade på en abbonerad buss för att åka till aktivitetsparken Superpark i Rosendal i Vanda.

Inomhusäventyr

I aktivitetshallen kan man rikta in sig på tre olika verksamhetsområden: Ett äventyrsområde, ett spelområde där man kan pröva på olika idrottsgrenar och en freestylehall där man kan åka rull- eller sparkbräde, hoppa från trampoliner ner i ett hav av skumgummi eller prova på parkour.

alex alaperä
Alex Alaterä alex alaperä Bild: Yle/Stefan Härus alex alaperä

Utanför bussen i Nickby står Alex Alaterä och väntar på kompisar. Han har med sig en ryggsäck, men inget rull- eller sparkbräde.

- Jag ska hoppa, säger han korthugget på frågan om hur han kommer att sysselsätta sig. Om det blir fråga om skumgummihavet eller det mera riskabla parkour lämnar han osagt.

Fint initiativ

Några mor-eller farföräldrar som följt sina barn till bussen konstaterar att det är fantastiskt att kommunen tar initiativ till dylika arrangemang.

- Kommunen är ju tvungen att ordna med skolundervisning, men att Sibbo dessutom också i liten skala arrangerar med skolelevers fritidssysselsättning när de är lediga, är ju helt enormt, konstaterar en kvinna som följt sitt barnbarn till bussen.

Selfie-bilder

Några skolbarn planerar också hur de ska kunna ta de häftigaste selfie-bilderna. Frågan är bara om de ska publicera bilderna på den egna eller på aktivitetsparkens Facebooksida. Kanske trots allt den egna, är slutsatsen.

När redaktören försynt undrar om det då kanske trots allt är skumgummihavet som gäller och inte parkourhoppen, eftersom de kommer att fotografera under sina äventyrshopp, så småler de bara utan att svara.

Det är Sibbo kommuns ungdomstjänster som arrangerar utfärden.

Läs också