Hoppa till huvudinnehåll

Folkhälsan utvidgar reseutbildningen

Norrvalla i Vörå-Maxmo.
Norrvalla i Vörå-Maxmo. Bild: YLE/Agneta Glad norrvallasändning

Intresset har varit så stort för Folkhälsans reseledarutbildning på Campus Norrvalla i Vörå att man nu planerar starta en liknande utbildning på Folkhälsans enhet Solvalla i Esbo.

- Intresset har varit över förväntan för vår utbildning, säger Camilla Stenbäck, ansvarig för reseledarutbildningen på Norrvalla.

Folkhälsan Utbildning hade planerat att starta reseledarutbildningen på Solvalla nästa höst men det blir redan i januari.

- Vi ska försöka starta reseledarutbildningen på Solvalla tidigare än tänkt eftersom intresset har varit så stort, säger Stenbäck.

Eftersom det satsas en hel del på idrott och hälsa på Campus Norrvalla har reseledarutbildningen nischats enligt det. På Solvalla kan nischen bli äventyr eftersom Solvalla erbjuder äventyrspedagogik.

8 av 10 får jobb

Förra hösten startade Folkhälsan reseledarutbildning på Norrvalla i Vörå. Utbildningen är en termin lång och efter tiden på Norrvalla åker eleverna till Spanien på en fem veckor lång praktik.

Redan efter årsskiftet startade den andra kullen sin reseledarutbildning på Norrvalla och nu i höst har en tredje grupp börjat på utbildning. Sammanlagt rör det sig om cirka 40 personer. Nästa utbildningsstart blir om ett år.

Utbildningen ordnas i samarbete med den skandinaviska reseledarutbildaren Service & Co, som håller i trådarna i Spanien.

Service & Co ger samtidigt en arbetsgaranti åt alla som börjar på reseledarutbildningen. Garantin innebär att alla som godkänns av dem erbjuds ett arbete.

- Jag skulle säga att det är åtta av tio som erbjuds ett arbete, säger Stenbäck.

Läs också