Hoppa till huvudinnehåll

Kikkan Randall gravid – tävlar inte denna vinter

Koncentrerad skidåkare.
Randall har två VM-medaljer i prisskåpet. Någon OS-medalj har hon inte vunnit. Koncentrerad skidåkare. Bild: Epa/All over press kikkan randall

Kikkan Randall inhiberar den kommande längdåkningssäsongen. 32-åringen väntar sitt första barn och tävlar således inte denna vinter.

– Efter OS i Sotji tänkte jag mycket på min framtid och målsättningar jag än vill uppnå. Jag har alltid varit hängiven att fortsätta tävla, men jag och min man Jeff ville också bilda familj. Det kändes som att tiden var inne. Jag är ivrig att få bli mamma, men jag väntar också på att komma tillbaka till tävlingarna år 2017, berättar Randall i ett pressmeddelande.

Randall har varit på pallen 27 gånger individuellt i världscupen. 2012 vann hon totala sprintvärldscupen. Hon har två VM-medaljer: guld i lagsprint från 2013 och silver i individuell sprint från 2009.

Förutom Randall är även norska skiddrottningen Marit Björgen gravid. Nivån på startfältet i den kommande världscupen blir därför lägre än vanligt.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport