Hoppa till huvudinnehåll

Sillanpää rörd av fansens hyllningar: Jag är så tacksam

Henri Sillanpää rörd av fansens hyllningar
Henri Sillanpää rörd av fansens hyllningar Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist henri sillanpää

VPS-ikonen Henri Sillanpää hyllades stort på söndagen när han gjorde sin sista match inför hemmapubliken i Vasa. Och det var en väldigt rörd målvakt som tog emot fansens hyllningar.

Henri Sillanpää har under många år varit en av de mest tongivande spelarna i VPS men efter den här säsongen slutar han med fotbollen.

Därför hyllades han stort av nästa 3500 åskådare efter lagets sista hemmamatch mot KTP på söndagen.

Plakat med texten HTG (Henri The Great) delades ut och en hyllningsfilm visades upp efter matchens slut. Och Sillanpää rördes till tårar då han tog emot fansens kärlek.

– Jag trodde att jag är en sådan person som alltid hittar ord att säga men jag kan inte beskriva hur det kändes. Jag trodde inte att jag skulle uppmärksammas på det här sättet, säger Sillanpää till Yle Sporten.

Har du tidigare insett hur mycket du betyder för fansen?

– Nej faktiskt inte. Jag har bara gjort mitt jobb och varit mig själv. VPS är en stor familj och det såg vi då 3500 åskådare kom hit idag. Jag är så tacksam för alla år som jag har fått spela här i Vasa, säger Sillanpää.

Sillanpääs karriär är ännu inte helt över. På söndag spelar laget sin sista match då man möter IFK Mariehamn på bortaplan. Då står ligakontraktet ännu en gång på spel.

– Nu är det bara att ladda om och gå för seger. Jag tror vi klarar det, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport