Hoppa till huvudinnehåll

Inspirerande matlagning i slutna miljöer

Landgång är en serie där Anne Lundberg reser runt i världen för att besöka kockar i spännande slutna miljöer och lär sig matlagning under mycket speciella förhållanden.

I det första programmet reser och lagar Anne mat på Africa Mercy, den största civila sjukhusbåten i världen. Sjukhusbåtens besättning tar 2000-talets sjukvård till några av världens fattigaste länder och människor.

Anne åker till Kongo Brazzaville och träffar den svenska sjuksköterskan Annelie Persson som arbetar ombord. Tillsammans med rocktrummisen Ken Hatfield lagar Anne chicken potpie med majsbrödstäcke och kokt potatis. Även i program två befinner sig Anne Lundberg på Africa Mercy och lagar då afrikansk köttgryta med kålstuvning.

I program tre beger sig Anne Lundberg till Vadstena och går i kloster. Anne får lära sig allt om Birgittasystrarnas glädje, bekymmer och frågeställningar kring livet. Det blir sydafrikansk och persisk mat under en annorlunda vecka.

Anne beger sig senare till den svenska ambassaden i Washington. Under en vecka assisterar Anne kocken Frida Johansson då hon lagar mat för ministrar och tjänstemän i maktens centrum. Anne träffar korrespondenten Stefan Åsberg som berättar om sina hemliga journalistknep och som lagar Washington-delikatessen crabbcake.

I de avslutande programmen besöker Anne en cirkus och New York mitt under den hektiska modeveckan och till sist besöker hon ett café i Malmö som drivs av Skånes stadsmission.

Landgång
Yle Fem söndagar kl. 19.00, säsongstart 18.10.2015 (repris lördagar)
7 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT, Nordvision, 2014

Mer från programmet

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem