Hoppa till huvudinnehåll

Norsk skidstjärna siktar på EM i friidrott

Marit Björgen, Kristin Störmer Steira och Therese Johaug, OS i Sotji 2014.
Kristin Størmer Steira (i mitten) fullbordade Norges trippel på 30 kilometer bakom Marit Bjørgen och Therese Johaug i OS i Sotji 2014. Marit Björgen, Kristin Störmer Steira och Therese Johaug, OS i Sotji 2014. Bild: EPA / All Over Press kristin störmer steira

Kristin Størmer Steira avslutade sin skidkarriär efter den förra säsongen. Nu öppnar hon för en comeback. Men inte i skidspåren – utan som löpare.

Størmer Steira har vunnit OS-guld och tre VM-guld samt en drös mindre ädla medaljer, men lade ner till skidsatsning i våras.

Nu har det blivit dags att hitta ett nytt spår, konstaterade norskan då.

Kristin Störmer Steira, OS i Sotji 2014.
Kristin Steira är mångfaldig mästerskapsmedaljör i längdskidspåren. Kristin Störmer Steira, OS i Sotji 2014. Bild: EPA / All Over Press störmer steira

Det har hon nu gjort – och siktar på mästerskapsdebut i friidrott nästa sommar.

"Jag tror det är möjligt"

– Det ligger och gror lite i bakhuvudet, det gör det, säger Størmer Steira till norska TV2 enligt Aftonbladet.

– Det hade varit roligt att vara med i ett mästerskap i en annan sport. Jag tror att det är möjligt om jag bestämmer mig för det, fortsätter 34-åringen som riktat blickarna mot EM i Amsterdam.

Størmer Steira korades ifjol till norsk mästare på 10 000 meter med tiden 33.40,75, vilket skulle ha gett en tredje plats i den finländska årsbästastatistiken den gångna säsongen.

– Jag känner att jag är klar med skidåkningen, men det är något med hur lätt det går att löpa. Det är mindre tidskrävande och du slipper styrketräning och de långa turerna på rullskidor som man har i längdåkning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport