Hoppa till huvudinnehåll

Slut på Bayerns segersvit – världens bästa målvakt missade stort

Manuel Neuer missar och Olivier Giroud gör 1-0 för Arsenal.
Manuel Neuer missar och Olivier Giroud gör 1-0 för Arsenal. Manuel Neuer missar och Olivier Giroud gör 1-0 för Arsenal. Bild: EPA neuer

I första halvlek visade Manuel Neuer varför han är världens målvaktsetta. Men i andra halvlek stod Bayern München-keepern för en sällsynt tavla och Arsenal vann Champions League-mötet med 2–0.

Efter tolv raka segrar fick Bayern München ge sig i säsongens trettonde match. För efter två raka förluster i Champions League reste sig Arsenal och tog hemma i London en värdefull seger.

Det tyska mästarlaget hade ett överlägset övertag i bollinnehav men lyckades aldrig få hål på Arsenals utmärkta målvakt Petr Cech.

Länge var också Manuel Neuer omutlig, bland annat gjorde Bayern-målvakten en fenomenal räddning på Theo Walcotts nick före paus.

Men med 13 minuter kvar att spela stod Neuer för en jättetabbe som man inte brukar se från världsmästarmålvakten.

Neuer missbedömde totalt Santi Cazorlas frispark och bollen landade på en oförberedd Olivier Giroud som från närhåll stötte in bollen i mål, bara tre minuter efter att han kommit in från avbytarbänken.

– Det var mitt stora misstag som ledde till Arsenals första mål. Jag tycker att oavgjort skulle ha varit ett mer rättvist resultat, sade Manuel Neuer till Uefa.com

På stopptid fastställde Mesut Özil sedan slutsiffrorna till 2–0 för Arsenal som stod för en taktiskt perfekt genomförd match.

– Vi försvarade oss väldigt bra. Bayern München är bra med boll och har 70 procentigt bollinnehav, de dominerar matcherna. Men det kände vi till och lyckades avgöra, sammanfattade Giroud.

– Vi måste tacka Petr Cech också, han gjorde en fantastisk match. Vi behövde den här segern för att kunna kvalificera oss för nästa skede, sade Giroud.

Lagen möts på nytt i München om två veckor, men segern i hemmamatchen gör att Arsenal i vilket fall som helst har goda chanser att avancera från gruppspelet i Champions League för 16:e säsongen i rad.

Champions League på tisdagen:

Bate Borisov–Barcelona 0–2 (0–0)
Leverkusen–Roma 4–4 (2–2)

Arsenal–Bayern 2–0 (0–0)
Dinamo Zagreb–Olympiakos 0–1 (0–0)

Dynamo Kiev–Chelsea 0–0
Porto–Maccabi 2–0 (2–0)

Valencia–Gent 2–1 (1–1)
Zenit–Lyon 3–1 (1–0)