Hoppa till huvudinnehåll

Skärgårdsnämnden oroad över dåliga kommunikationer

Kasnäs gästhamn
Kasnäs gästhamn. Kasnäs gästhamn Bild: Yle/Ville Hupa kasnäs hamn

Skärgårdsnämnden i Kimitoöns kommun vill att kommunen tar itu med de usla förbindelserna mellan Dalsbruk och Kasnäs.

Skärgårdsnämnden konstaterar att nämnden har viss möjlighet att påverka förbindelsebåtstrafiken för att skärgårdsbor så smidigt som möjligt ska kunna ta sig till fastlandet, men det är svårare att påverka förbindelserna vidare från förbindelsebåtsbryggan till fastlandet.

Bussbolagen har dragit in bussturer mellan Kasnäs och Dalsbruk eftersom trafiken inte är lönsam, och skärgårdsnämndens ordförande Henry Engblom konstaterar att det är svårt att få fram kommunala pengar för att subventionera den olönsamma bussrutten.

Det är i praktiken mycket svårt att klara sig utan bil som skärgårdsbo, konstaterar Engblom.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland