Hoppa till huvudinnehåll

100 000 har utnyttjat möjligheten att ta en Yle Profil i bruk

Skärmdump från inloggningssidan av Yle Profil.
Skärmdump från inloggningssidan av Yle Profil. yle profil

Yle Profil har nått sin första viktiga milstolpe. Startskottet för Yle Profil gick på våren och sedan dess har 100 000 personer tagit en egen Profil i bruk.

Yle Profil är ett användarnamn med vilket man på en gång kan logga in i alla Yles tjänster. Tjänsterna kan också användas utan inloggning.

Målet med Yle Profil är att underlätta användningen av Yles webb- och mobiltjänster och erbjuda den personifiering som användarna önskat. Yle Profil fungerar för tillfället på Yle Arenan, som dagligen har över en halv miljon användare. På Yle Nyhetskollen loggar man också in med Yle Profil då man vill kunna utnyttja Nyhetskollen oberoende av apparat. Yle Profil är också i bruk i YleX och Yle Oppiminens tjänster.

Med hjälp av Profilen får man egna listor över favoritprogrammen på Yle Arenan. De program och serier som är favoritmarkerade syns då på Arenans förstasida. Som inloggad användare kan man också enkelt fortsätta se eller lyssna på program som blev på hälft också på en annan apparat samt få information om nya avsnitt. Utöver det bildas det automatiskt en särskild sida över de egna favoritprogrammen och via den kommer användaren åt att titta och lyssna på program. Favoriterna kan göras för både tv- och radioprogram, och de kan också tas bort.

“Vår webbutveckling har som vision att kunna erbjuda den bästa individuella användarupplevelsen för varje finländare. I framtiden kommer våra innehåll till exempel att kunna anpassas till olika typer av individuella användningssätt och situationer. Yle Profil gör vår vision möjlig", säger strategichef Jari Lahti.

Yle vill också erbjuda Yle Profil till andra finländska aktörer. Exempel på möjliga användningssätt är att ladda ned en bok på biblioteket eller reservera en biljett med Yle Profil.

Yle Profil utgör ett inhemskt alternativ till utländska användarnamn som t.ex. Facebook, Google och Twitter.

Yles mål är att en miljon människor har tagit Yle Profil i bruk år 2017.

För mera information:
Strategichef Jari Lahti 040 544 4326, jari.lahti@yle.fi