Hoppa till huvudinnehåll

Ginman & Suominen är här!

Susanna Ginman och Anne Suominen.
Susanna Ginman och Anne Suominen. Bild: Marcus Rosenlund polpodd

När två nördar slår ihop sig blir det politik för hela slanten. Svenska Yles Anne Suominen och KSF Medias Susanna Ginman beslöt att sätta allt på burk i en podcast på nätet.

Suominen arbetar som politisk specialredaktör på Yle Nyheter och Ginman är chef för ledarredaktionen på KSF. De två har bevakat politik för olika medier i så gott som hela sitt liv.

- Då vi räknade ihop våra år blev de ungefär 60. Det låter ju alldeles förfärligt men vi har definitivt inte tröttnat, säger Suominen.


Att gräva ner sig i politik publikt är en utmaning men samtidigt skojigt.

- Det roliga är att man kan prata om och kring om allt som inte platsar i nyhetstexter eller kan avhandlas i ledare, säger Ginman.

I det första avsnittet rådbråkas SFP:s oppositionspolitik. Ginman & Suominen undrar bland annat varför Carl Haglund är så osynlig och de funderar kring partiets budgetalternativ.

- Vi skulle prata också om några andra ämnen men SFP var så läckert så vi hann inte, säger Suominen.

Men det kommer många fler tillfällen med en ny podd varje vecka. Den ska vända ut och in på partiernas tankegångar, gräva ner sig i detaljer i de politiska besluten, analysera, kommentera och också provocera vid behov.

Du hittar podden på svenska.yle.fi och hbl.fi. Hashtaggen på Twitter är #polpodden och där går det bra att kommentera. Ginman & Suominen lovar plocka upp allt som tarvar mera diskussion.

Här kan du ladda ner och prenumerera på podden.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes