Hoppa till huvudinnehåll

Lojonämnd vill ha tilläggsinfo om Porlaplaneringen

Ett av de tre alternativen för hur Porla i Lojo kunde se ut med hotell och bostäder. Det här alternativet kallas för Vetoketju.
Ett av de tre alternativen för hur Porla i Lojo kunde se ut med hotell och bostäder. Ett av de tre alternativen för hur Porla i Lojo kunde se ut med hotell och bostäder. Det här alternativet kallas för Vetoketju. Bild: Serum Arkkitehdit Oy/Lemminkäinen vetoketju

Bolaget Lemminkäinen Talo får vänta på besked om förlängd ensamrätt att planera Porlaområdet. Stadsplaneringsnämnden i Lojo beslöt på sitt senaste möte att skicka ärendet tillbaka för ny behandling.

Nämnden vill ha tilläggsinformation om planerna inför sitt nästa möte.

Förslaget inför mötet var att Lojo stad förlänger bolaget Lemminkäinen Talos ensamrätt att planera hotell, bostäder och en utomhusbassäng på Porlaområdet.

Tidigare hette det att Lemminkäinen Talo mister sin ensamrätt att planera området om bolaget inte lyckas presentera en helhetslösning med hotell och bostäder före 31.12.2015.

Nu vill bolaget att staden skjuter upp tidpunkten till 31.12.2016.

Planeringen drog ut på tiden

Lemminkäinen Talo har meddelat till staden att planeringen ligger efter i tidtabellen eftersom naturinventeringen för området tog oväntat mycket tid.

Naturinventeringen har också begränsat användningen av området Porla.

Hotell- och bostadsplanerna på rekreationsområdet Porla har väckt mycket diskussion bland Lojoborna. Det finns motståndare som gärna skulle se att det inte alls byggs på området.