Hoppa till huvudinnehåll

Roxie tackar för sig

Roxie
Roxie bildades i Lotlax, Vörå, 1983. Roxie Bild: Roxie roxie

Österbottniska dansbandet Roxie har beslutat att upphöra som dansband. Orsaken är för många musikaliska engagemang utanför dansbandet. Dessutom har österbotten ett 40-tal aktiva dansband, så marknaden är ganska mättad.

Det konstaterade bandmedlemmarna Per-Erik Krooks och Stefan Skata på besök hos Pia Lagus i Österbottnisk förmiddag.

- Det finns nog musikalitet i österbotten också utan oss, konstaterade Stefan Skata, själv aktiv i Vörå Spelmansklubb.

Många dansvänner har ändå hört av sig och undrat varför Roxie slutar.

- Vi har ju inte haft någon officiell fanklubb, men en trogen publik som har följt oss under åren. Endel har kommit ända från södra Finland, speciellt till sommardanserna.

32 år är en lång tid.

- Jag har varit längre gift med dansbandsmusiken än med min fru så visst känns beslutet lite som en skilsmässa, säger Skata. Men musikprojekten fortsätter för oss alla.

- Jag jobbar mycket ihop med Thomas Enroth så just nu står Årets Stora Julkonsert för dörren. Sedan blir det spelningar med Henrik Åberg, Lasse Bberghagen, Erik-André Hvidsten i Norge och till sommaren Visor på väg. Min tid räckte helt enkelt inte till för dansbandet längre, säger Per-Erik Krooks.

Roxie, som startade 1983 i Lotlax, Vörå, har gett ut sju studioinspelningar under årens lopp. Albumen är en viktig del av dansbandskulturen i svenskfinland och ett minne för alla som följt Roxie under årens lopp.

Mer från programmet

Läs också