Hoppa till huvudinnehåll

Vi samlas kring Märta Tikkanen

”Det är ju därför vi är här”, säger Nanó Wallenius när vi råkar mötas efter att ha hört Märta Tikkanen intervjuas på bokmässan i Helsingfors. Wallenius är en av dagens unga som blir inspirerad av Tikkanen.

Uppslutningen kring Märta Tikkanen är stor på årets bokmässa i Helsingfors. De unga är kanske rentav i majoritet kring åttio – års jubilaren, vars bok Århundradets kärlekssaga kommer i nytryck, med ett förord av serietecknaren Liv Strömquist.

Högt prioriterat

För studerandena Julia Lagerström, Astrid Råberg, Jeroen Verthongen och Nanó Wallenius är Märta Tikkanens framträdande högt upp i prioritet. Med stort intresse följer de med när Tikkanen intervjuas av Nina Nyman, chefredaktör för tidskriften Astra.

I klippet kan du ta del av deras tankar efteråt.

märta tikkanen, nina nyman, bokmässan i helsingfors 2015.
Märta Tikkanen intervjuas av Nina Nyman på bokmässan i Helsingfors 2015. märta tikkanen, nina nyman, bokmässan i helsingfors 2015. Bild: Mi Wegelius/Yle bokmässan i helsingfors 2015.

Se också:
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/10/25/marta-tikkanen-inspirerar-pa-bokmassan