Hoppa till huvudinnehåll

Musikrepubliken: Kanada och finska bär

Skivomslaget till Junior Boys "Big black coat".
Skivomslaget till Junior Boys nya singel "Big black coat" visar just det... en stor rock. Skivomslaget till Junior Boys "Big black coat". Bild: Skivomslag junior boys

Att hitta tillbaka till en gammal kärlek du trodde hade slocknat och rymt ut i det förgångna - det är sällsynt, men det händer. I Musikrepubliken med Tommy Nordlund gör två kanadensiska typer kärleksfull comeback.

2006 var ett bra år, minns du? För egen del ekar det tomt, sånär som på några låtar. En av dem var Junior Boys suveräna In the morning. Vilken kärlek det var! Fantastiskt beat, skör sång, melodier att skratta och gråta till (och kanske klippa gräset till, var det det jag tillbringade hela sommaren med?).

Sedan hände något. När Junior Boys nu är tillbaka med ett nytt album, i början av nästa år kommer det, så känns det som att vi tappade bort varandra i något skede. Visst, det händer väl med de flesta av ens favoritartister någon gång, men nu finns det ett gap på åtta år av ovisshet - vad har de här typerna sysslat med?

Snack om finska bär

I Musikrepubliken blir det pinfärsk singel, och även koll bakåt på ett par av de bästa låtarna som Jeremy och Matt, det vill säga Junior Boys, hostat upp hittills.

Annat som ryms med i veckans program är bland annat ett grymt samarbete mellan Maya Jane Coles och Miss Kittin, som jag träffade backstage på en Berlinklubb för en tid sedan. Det var meningen att vi skulle prata om hennes låtar, men det slutade med att hon redogjorde för hur mycket hon gillar att plocka bär i skogarna i södra Finland. Hon slutar aldrig överraska, den fantastiska Kitten.

Mer om den historien en annan gång, över till låten nu:
De viktigaste låtarna från veckan hittar du här:

Hela senaste Musikrepubliken med Tommy finns här: