Hoppa till huvudinnehåll

Du kan fortsätta äta korv ibland

Tillverkning av korv
Man ska inte äta kött varje dag, enligt WHO. Tillverkning av korv Bild: Banana Stock korvtillverkning

Världshälsoorganisationen WHO påminner om att det, trots deras nya rön, är okej att äta korv ibland.

Enligt WHO:s undersökning kan processat kött, som korv, skinka och bacon orsaka cancer i ändtarmen.
Det är sannolikt att också rött kött, det vill säga nöt-, får- och griskött, är cancerframkallande.

Efter att undersökningen publicerades har WHO fått frågor av många oroliga människor.

Nu påminner organisationen om att man inte helt behöver sluta äta kött på grund av undersökningen. WHO uppmanar folk att endast minska sin köttkonsumtion.

Den nya undersökningen är gjord av det internationella cancerforskningsinstitutet IARC, som hör till WHO.
Undersökningen stöder de kostrekommendationer som WHO publicerade år 2002.

Redan då uppmanade WHO människor att till måttlighet när det gäller konsumtionen av processat kött, för att minska cancerrisken.

Läs också