Hoppa till huvudinnehåll

Underskattade moderna skräckfilmer

Bu! Bild: The Walt Disney Company Nordic evil dead

Vi listar en topp trea på skräckfilmer från 2000-talet som inte fick tillräckligt med uppskattning då det begav sig. Det är dags nu, lämpligt till Halloween.

3. Evil Dead (2013)

En nyversion som höll måttet. Definitivt. Originalet av skräckgurun Sam Raimi kom ut 1981. Nyversionen är bättre. Om ni inte tror mig, kolla in båda och avgör själva. Sällsynt.2. Scream 4 (2011)

Skräckmaestron Wes Craven gick ur tiden den 2.8 i år. Men hans arv inom genren lever vidare. Efter succén med A Nightmare on Elm Street fick Wes en nytändning i och med Screamfilmerna. Den fjärde i ordningen är den i särklass bästa och mest underhållande sedan den första filmen som kom ut 19961. The Mist (2007)

Filmregissören Frank Darabonts samarbete med skräckförfattaren Stephen King fungerar som en väloljad maskin. Darabont filmatiserade Kings roman The Shawshank Redemption år 1994. Darabont hade det visuella ögat att lägga upp Kings fantasi på vita duken bättre än någon annan. The Shawshank Redemption anses fortfarande av många vara den bästa filmen genom tiderna. En dramafilm. Hur fungerar det på skräcksidan då? Bra! Väldigt bra. King har själv sagt att han inte förstår hur Darabont lyckades komma på ett bättre slut på filmversionen av The Mist än vad han själv gjorde med romanen.