Hoppa till huvudinnehåll

Svanktatueringar ute, kompasser inne

Susanne Remahl
Susanne Remahl Bild: Yle/Malin Hulkki susanne remahl

Svanktatueringar hör till det förgångna, kompasser till det kontemporära. Vi tar tummen på tatueringspulsen med kroppskonstnären Susanne Remahl.

Hur blir man tatuerare?

- Jag trillade helt och hållet in på det. En bekant som jobbar som tatuerare i Kanada ville öppna en studio i Vasa och frågade om jag vill bli hans lärling. Det passade bra för jag var mammaledig just då.

Vilken är den vanligaste tatueringen folk skaffar sig just nu?

- Vissa motiv är mer eller mindre tidlösa och alltid populära. Jag räknade att jag en månad gjorde 18 rosor. Ankare hör också till de motiven som är ständigt aktuella. Men just nu är de trendigaste tatueringarna främst kompasser, fjädrar som det flyger fåglar ur och fåglar överlag.

Vilka motiv är mer eller mindre utdöda?

- Tribaler och taggtråd runt armen gör vi väldigt sällan. Detsamma gäller svanktatueringar. Jag tror inte att jag gjort en enda svanktatuering under mina år som tatuerare.

Hur långa väntetider ska man räkna med?

- Det beror lite på vem man går till men från att kunden tar kontakt tills tatueringen är gjord får man räkna med fyra till fem månader. Många klagar över de långa väntetiderna men egentligen är det bra med lite extra tid för de flesta hinner komma på små förändringar de vill göra.

Märkligaste frågan du fått av en kund?

- Jag hade en kund som sade: ”jag har ännu nån fundering om motivet. Ska jag säga det nu före eller sen?” Säg gärna innan.

Här nedan ett axplock av Susannes alster.

Skip Instagram post


Skip Instagram post

Skip Instagram post

Skip Instagram post

Nyligen publicerat - X3M