Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 211: Inkomst på 2000 euro skattefri

Rullstol.
Rullstol. Bild: Yle fã¶rsta hjã¤lp

Inga nerskärningar i vad beträffar pensionärer, invalider, åldringar,sjuka arbetslösa,studerande samt andra handikapande vilkas månadsinkomst är under 2000,00e/månaden.

Inkomst upp till 2000,00e/månaden borde vara skattefritt för alla ovannämnda. Kostnaderna stiger vid bl.a. följande:hyra, ström,resekostnader,mat, skötsel i hälsovård och mediciner,mm. Det är till ingen nytta med nerskärningarna av låginkomsttagarna eftersom de nu redan har det mycket svårt med sin ringa inkomst att leva med. Alla dessa ovan nämda med så små inkomster blir ännu hårdare behandlade så de har ingen annan utväg än att anlita sig den nu redan strama Socialskyddsluckan för att där ifrån få understöd.

Det är ingen nytta med dessa nerskärningar som berör redan dessa fattiga finska medborgare. Sipilä-regeringen borde tänka efter vilken skilnad det är att leva med en inkomst under 1000,00e - 6000,00e/månaden + alla natura förmåner som de storlöntagarna redan njuter av. Jag kan inte förstå att Sipilä-regeringen har ansikte och samvete att tränga sig in på dessa försvarslösa medborgare..???

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.