Hoppa till huvudinnehåll

Elektroniska reklamtavlor intresserar föreningar i Jakobstad

Elektronisk reklamskylt i centrum av Jakobstad
Elektronisk reklamskylt i centrum av Jakobstad Elektronisk reklamskylt i centrum av Jakobstad Bild: Yle/ Kjell Vikman reklamskylt

Stora elektroniska reklamtavlor kan ge intäkter åt föreningar i Jakobstad. Frågan är bara vem som får de mest attraktiva platserna vid de livligaste infarterna till staden.

Citygruppen är en förening som består av centrumhandelsmän i Jakobstad och målet är att utveckla centrumhandeln. BUF r.f. är en nygrundad understödsförening som ordnar läger och olika evenemang för barn och ungdomar som inte har ekonomiska möjligheter till det på egen hand. Båda föreningarna vill skaffa medel till sin verksamhet via reklamförsäljning till skyltarna.

Tekniska nämnden valde BUF r.f. i första hand

Tekniska nämnden i Jakobstad beslöt att BUF r.f. fick platsen vid den livligaste trafikleden, Kållbyleden, för sin elektroniska reklamskylt. Citygruppen fick platsen vid den södra infarten till Jakobstad.

Tekniska nämnden beslöt att staden inte deltar på något sätt i kostnaderna för att iordningsställa skyltarna. Praktiska detaljer som storleken på skyltarna och liknande skall föreningarna diskutera med tjänstemännen på tekniska verket.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten