Hoppa till huvudinnehåll

Borgå kan skaffa elektroniska reklamtavlor

Borgå å under hösten
Borgå å under hösten Bild: Yle/Mimmi Johansson höst

Stadsutvecklingsnämnden i Borgå tycker att staden kan skaffa två elektroniska reklam- och informationstavlor nästa år. Det är oklart var de ska placeras.

Det var i maj som fullmäktigeledamot Jere Riikonen (KD) uppbackad av sju Samlingspartister lämnade in en motion om att Borgå stad borde skaffa stora informations- och reklamtavlor.

Stadsutvecklingsnämnden har nu gett sitt förslag till svar på motionen.

Nämnden föreslår att man ska använda en del av den budget som använts till lokalt marknadsföringssamarbete med evenemangsarrangörer till att skaffa två elektroniska reklamtavlor.

Reklamtavlorna ska placeras inomhus nästa år efter att staden har gjort en upphandling. Turism- och marknadsföringsenheten ska fundera på var exakt tavlorna kunde placeras.

Innehållet ska komma direkt från evenemangskalendern på stadens webbplats, så att alla evenemang får lika stor synlighet.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också